Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan.
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.

 
Blog - Wilde Cannelloni

Wilde Cannelloni

28-02-2025 | Cannelloni vullen met de hand of met een vulzak kan best lastig en lastig zijn. We hebben niet alleen een heerlijk recept, maar ook een truc om de cannelloni gemakkelijk te vullen met een vleesmolen en worstvuller!

 
Blog - EU-verordening 2024/1141 - De DRY AGER voldoet aan alle eisen

EU-verordening 2024/1141 - De DRY AGER voldoet aan alle eisen

03-02-2025 | De kunst van het dry agen, wordt vaak beschouwd als het toppunt van de verfijning van vlees. Met de groeiende belangstelling voor deze methode zijn er echter ook strengere eisen voor productveiligheid en -kwaliteit geïntroduceerd. De nieuwe EU-verordening stelt duidelijke richtlijnen op voor de dry agen van vlees. In dit artikel vatten we de belangrijkste punten samen en kunnen we u verzekeren dat DRY AGER® rijpingskasten nu al voldoen aan alle eisen die in Verordening (EU) 2024/1141 worden gesteld.

 
Blog - Paté van wilde ganzenlever

Paté van wilde ganzenlever

09-01-2025 | Eenvoudig sous-vide recept om na te maken

 
Blog - Perfecte steak met Sous-Vide

Perfecte steak met Sous-Vide

31-12-2024 | Het bakken van een biefstuk kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het bereiken van de gewenste gaarheid. De laatste jaren is de sous-vide methode een populaire techniek geworden om perfect gegaarde steaks te bereiden. In dit artikel leggen we uit hoe je je biefstuk sous-vide kunt bereiden en welke apparatuur je daarvoor nodig hebt.

 
Blog - Gerookte zwanenborst - een speciale delicatesse

Gerookte zwanenborst - een speciale delicatesse

20-12-2024 | Iedereen die ooit de sierlijke zwanen op een rustig meer heeft bewonderd, zou nauwelijks vermoeden dat hun vlees als een speciale delicatesse wordt beschouwd. Maar voor ervaren jagers is de zwanenjacht een traditionele aangelegenheid, want in sommige deelstaten mag in de wintermaanden op de majestueuze knobbelzwaan worden gejaagd. De zwanenborst wordt bijzonder gewaardeerd en is ideaal om ham van te maken. Maar wat maakt zwanenham zo speciaal en welke oude tradities en bereidingswijzen zitten er achter deze nobele delicatesse? Lees alles over dit recept!

 
Blog - Wildkamer en snijruimte inrichten

Wildkamer en snijruimte inrichten

13-11-2024 | Hygiëne is het allerbelangrijkste bij het verwerken van hertenvlees. Een goed uitgeruste wildkamer speelt hierbij een belangrijke rol. In deze blog vertellen we u waar u rekening mee moet houden bij het inrichten van een slachtruimte.

 
Blog - Wild ophangen

Wild ophangen

12-11-2024 | Om te begrijpen waarom wild moet worden opgehangen, is het nodig om naar het chemische proces erachter te kijken. Lees in deze blog alles over het waarom en correct ophangen van wild.

 
Blog - Het hart van de koning van het bos

Het hart van de koning van het bos

05-11-2024 |

 
Blog - Landjäger recept: De wilde land(ig)jager

Landjäger recept: De wilde land(ig)jager

14-10-2024 | Traditioneel worden de populaire Landjäger worsten gemaakt van pezig rundvlees en vet varkensvlees. Als u het helemaal af wilt maken, maak ze dan van lokaal hertenvlees voor een smaak die smelt in uw mond. Trouwens: afhankelijk van de regio worden Landjäger ook wel zweepstengels, gendarmes of boerenzuchten genoemd.

 
Blog - Vleesmolens. Waar moet je op letten?

Vleesmolens. Waar moet je op letten?

04-10-2024 | Wanneer je een vleesmolen wilt aanschaffen, zijn er enkele factoren waar je op moet letten om het geschikte apparaat voor jouw wensen te vinden. Dit artikel heeft als doel om te verduidelijken wat essentieel is bij het aanschaffen van een vleesmolen en je te ondersteunen bij het kiezen van het juiste model uit het brede assortiment aan vleesmolens. Iedereen kan hier vinden wat hij zoekt, van het eigentijdse instapmodel tot de professionele roestvrijstalen vleesmolen met een voorsnijder.

 
Blog - Worstenvullers. Waar moet u op letten?

Worstenvullers. Waar moet u op letten?

23-09-2024 | Het kiezen van de juiste worstvuller is cruciaal voor jagers. Van Landjäger en hertenleverworst tot hartige hertenworst - een hoogwaardige worstvuller maakt het mogelijk om heerlijke worstvariaties te bereiden in het comfort van je eigen huis en het culinaire bereik van je eigen keuken uit te breiden. Lees hier waar je op moet letten bij aankoop van een worstvuller.

 
Blog - Wild rijpen in de Dry Ager.

Wild rijpen in de Dry Ager.

23-09-2024 | In de zoektocht naar een uitzonderlijke smaakbeleving beleeft een lang vergeten methode van vleesveredeling een ware renaissance: dry aging. Lees in deze blok alles over dry-aging van wild.

chevron_left1
iDEAL PayPal Bancontact Visa Maestro Master Card OB