EU-verordening 2024/1141 - De DRY AGER voldoet aan alle eisen

De kunst van het dry agen, wordt vaak beschouwd als het toppunt van de verfijning van vlees. Met de groeiende belangstelling voor deze methode zijn er echter ook strengere eisen voor productveiligheid en -kwaliteit geïntroduceerd. De nieuwe EU-verordening stelt duidelijke richtlijnen op voor de dry agen van vlees. In dit artikel vatten we de belangrijkste punten samen en kunnen we u verzekeren dat DRY AGER® rijpingskasten nu al voldoen aan alle eisen die in Verordening (EU) 2024/1141 worden gesteld.

Verordening (EU) 2024/1141 - Wat is er nieuw?
De EU heeft Verordening 2024/1141 geïntroduceerd, die de bestaande Verordening (EG) 853/2004 wijzigt. Het doel van deze wijzigingen is om de veiligheid en hygiëne van de productie van dry-aged vlees te verbeteren, met name in de context van commerciële verkoop, om consumenten te beschermen.

Naast het definiëren van specifieke parameters voor ruimten of kasten waar Dry Aged Beef wordt geproduceerd, bevat de verordening verdere eisen voor het droogverouderingsproces om de veiligheid en kwaliteit van droogverouderd vlees te garanderen.

De belangrijkste parameters in een oogopslag:
-Oppervlaktetemperatuur: -0,5°C tot 3,0°C
-Relatieve vochtigheid: Maximaal 85%
-Luchtstroom: 0,2 tot 0,5 m/s
-Opslagduur: Maximaal 35 dagen na de rijping, na het slachten

Extra vereisten:
-Onmiddellijke start van het dry-aging proces na de voltooiing van de rijpingsperiode na de slacht.
-Het vlees mag pas worden vervoerd nadat de vereiste temperatuur en vochtigheidsgraad zijn bereikt.
-Het ophangen van het vlees aan het bot of het gebruik van draadrekken voor een optimale luchtcirculatie.
-Voortdurende controle van temperatuur en vochtigheid.
-Luchtfiltratie of UV-behandeling voor alle lucht die in contact komt met het vlees.
-Hygiënische trimmen van de korst, indien nodig

DRY AGER - Uw betrouwbare partner in dry aging
De DRY AGER rijpkasten zijn speciaal ontworpen voor een veilig, hygiënisch en hoogwaardig dry aging proces. Onze kasten voldoen aan alle criteria van de EU-verordening en garanderen de hoogste normen voor uw bedrijf.

Voordelen in een oogopslag:
-Nauwkeurige regeling van optimale temperatuur en vochtigheid
-Hygiënische materialen en constructie voor superieure kwaliteit
-Gecertificeerde veiligheidsnormen
-Eenvoudige bediening
-Volledig in overeenstemming met wettelijke vereisten

Alle fabrikanten en retailers van Dry Aged vlees zijn nu verplicht om aan deze normen te voldoen. Het kiezen van de juiste rijpingskast is daarom cruciaal voor het succes van uw bedrijf. De DRY AGER biedt niet alleen een oplossing die voldoet aan de wettelijke voorschriften, maar zorgt er ook voor dat u uw klanten een eersteklas product biedt dat onder de veiligste omstandigheden is gerijpt.

iDEAL PayPal Bancontact Visa Maestro Master Card OB